Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Potatis- och purjolökssoppa med quesadillas

Potatis- och purjolökssoppa med quesadillas

4 portioner

  • 5-6 potatisar
  • 1-2 purjolökar
  • 1 msk rapsolja
  • 8 dl vatten
  • 1-2 buljongtärningar
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk salt med jod
  • Smaksättning kan göras med till exempel persilja eller gräslök

Quesadillas:

  • 4 tortillabröd
  • Sweet chilisås
  • 8 skivor ost
  • Eventuellt 4 skivor skinka
  • 1 näve ruccola eller spenat

Gör så här: Dela potatisen i mindre bitar och strimla purjolök. Fräs potatis och purjolök mjuk i oljan, utan att den tar färg. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka under lock tills potatisen är mjuk, cirka 10-15 minuter. Vispa soppan slät med ballongvisp eller mixer. Smaka av med kryddor samt späd med mer vatten om tunnare konsistens önskas.

Bred ett tunt lager av sweet chilisåsen på tortillabröden. Lägg på ruccola eller spenat, ost och skinka på ena halvan. Vik ihop till en halvmåne. Stek i torr stekpannan på medeltemperatur tills tortillabrödet fått fin färg och osten har smält. Skär i trekanter och servera till soppan. 

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:08