Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kungälvs sjukhus

Coronavirus/covid-19

För att minska risken för smittspridning ber vi dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset.
Läs mer om coronavirus/covid-19

Aktuellt

  • Joakim Strömberg, överläkare på Alingsås lasarett, och Anna Zachrisson, specialist i ortopedisk kirurgi på Kungälvs sjukhus, har belönats med The international dupuytrens award.

  • Sjukhusen i västers gynekologimottagning på Kungälvs sjukhus har fått 100 000 kronor från Innovationsfonden i VGR för att börja utveckla en app för kvinnohälsa ur ett livscykelperspektiv. Appen ska hjälpa till att sprida kunskap om kvinnokroppen, rättigheter samt sexuell- och reproduktiv hälsa genom alla livets faser.

  • I dag disputerar Urban Berg, överläkare inom ortopedin på Kungälvs sjukhus, på en avhandling om vilka effekter snabbspår inom knä- och höftproteskirurgi har på patientsäkerheten, operationsresultatet samt patientens upplevelse.

  • Med anledning av covid-19 har Kungälvs sjukhus dragit ned på vissa planerade operationer och mottagningsbesök.

  • Drop-in för röntgen av lungor vid radiologin på Kungälvs sjukhus kommer att upphöra under en tid. Remisser för lungröntgen tas dock emot på sedvanligt sätt.