Innovationsprojekt

Glödlampa med grodd
Fotograf: Eva Almqvist

Innovationsplattformen stärker innovationsförmågan i hälso- och sjukvården i hela Västra Götalandsregionen. Vi säkerställer också en god och hållbar innovationssamverkan med företag och akademi. På så sätt bidrar vi till vårdens omställning och till en regional och nationell tillväxt inom Life Science.

Vi arbetar med många spännande uppdrag i vår verksamhet, där vi tar olika stöttande roller. Ibland coachar vi projekt, initialt eller under hela projektets livstid. Andra gånger bidrar vi med projektledning eller annan expertis kopplad till innovationsledning, tillexempel juridik, förändringsledning, tjänstedesign eller finansiering. Vår ”ryggrad” och grund för allt vi gör, är VGR:s innovationsprocess.

Dessutom leder vårt stora nätverk till många spännande projekt med externa parter, där våra kliniska kollegor inom regionen utgör eftertraktade samverkansparter.

På den här sidan samlar vi några av de projekt som Innovationsplattformen har en koppling till. Sidan uppdateras löpande – tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!