Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Återbesöksmottagning

Patienter som vårdats en längre tid på intensivvårdsavdelningen får en inbjudan till återbesöksmottagningen på IVA.

Syftet med återbesöket är att erbjuda både patient och närstående en möjlighet att gå igenom sjukdomsförloppet på IVA och samtala om sina upplevelser. Samtalet ger också möjlighet att identifiera fysisk och psykisk ohälsa och utifrån det erbjuda rätt typ av stöd.

Under IVA-vistelsen skrivs en dagbok och foton tas på de patienter som vårdas här en längre tid. Utifrån dagbokstext, fotografier och återbesök kan patienter och närstående få sina frågor om vårdtiden besvarade samt bearbeta upplevelser från intensivvården. Forskning har visat att återbesök kan ge en bättre livskvalitet. Samtalet ger också oss en chans att återföra kunskap till avdelningen och därmed förbättra vår verksamhet.

Vilka träffar du på återbesöksmottagningen?

På återbesöksmottagningen arbetar personal med lång erfarenhet av intensivvård. Det är inte alltid möjligt att träffa de personer som varit ansvariga för vården. Du inbjuds till återbesök cirka två månader efter utskrivning. Vi följer sedan upp med telefonkontakt efter sex och tolv månader. 

Kontakt

Tfn 0303-989 43
måndag–torsdag kl. 9.00–15.00.

Senast uppdaterad: 2021-05-10 10:59