Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lägga till och ta bort block

Här får du reda på hur du lägger till och tar bort block på en regiongemensam sida som är utkopierad till din förvaltnings intranät.

Du kan lägga till block eller ta bort block på en regiongemensam sida som har kopierats ut till din förvaltnings intranät.

Om du lägger till block i innehållsarean 1/3 eller 2/3 och publicerar men blocken syns inte. Då måste du gå in under inställningar och klicka 2/3-kolumnsläge. Den hittar du längst ner på sidan.

Så här gör du

  1. Gå till den sida du vill redigera.
  2. Gå till redigerarläget och välj fliken lokalt innehåll.
  3. Längst ner på sidan hittar du en lista på alla block som finns på den utkopierade sidan. Bocka i de block som du inte vill ha på sidan.
  4. Lägg till egna block genom att som vanligt lägga till dem i antingen rutan Innehållsarea ovanför ingressen eller Innehållsarea 1/3.
  5. Om du vill lägga till ett eller flera block som ska ligga högst upp på sidan, då väljer du innehållsarea ovanför ingressen och välja blocktypen puffblock för servicesidor.
  6. Om du vill lägga till ett eller flera block till vänster på sidan, då väljer du innehållsarea 1/3 och blocktyp expanderingsblock.
  7. Du kan bestämma vilken ordning blocken ska ha. Redigera blocket du har skapat och gå till fliken inställningar. Där skriver du in var ditt block ska ligga. Gäller det de tre blocken högst upp på sidan väljer du mellan 1 till 3. Gäller det blocken till vänster på sidan beror det på hur många block som ligger där.
  8. Klart :).

Senast uppdaterad: 2019-06-25 09:30