Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Frittata

Frittata

Till 1 stor stekpanna 30 centimeter i diameter.

Ingredienser:

  • 10 stora ägg
  • 3 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt o peppar
  • 1 msk rapsolja

Gör så här: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Värm upp stekpannan till låg temperatur och häll sedan i oljan. Häll äggblandningen i stekpannan. Blanda ihop någon av fyllningarna nedan och fördela över frittatan.

Frittata ska stekas på låg värme under lång tid. Den ska vara ordentligt stelnad utan att bli torr och ska inte vikas utan skärs upp i bitar till servering.

Fyllningar

Spenat och färska örter

  • 500 g upptinad eller färsk bladspenat (ge ej till barn under 1 år)
  • 1 stor knippa bladpersilja, hackad
  • 4 msk andra blandade örter som gräslök, basilika, dragon mm
  • Vitlök, pressad eller finhackad
  • Smaka av med lite salt

Rökt lax och dill

  • 1 msk olja
  • 1 gul lök, hackad eller i tunna skivor
  • 375 g rökt lax i tärningar
  • 3 msk hackad färsk dill

Sparris

  • 500 g grön sparris skuren i centimeter-långa bitar
  • 3 msk hackad gräslök
Senast uppdaterad: 2022-11-22 13:46