Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ljummen potatissallad

Ljummen potatissallad

4 portioner

Ingredienser:

  • 750 g potatisar
  • 1 röd lök
  • 100 g fetaost
  • 1 msk vinäger
  • ¾ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • ½ dl svarta oliver utan kärna*
  • 2 msk kapris
  • ½ dl grovhackad färsk persilja eller basilika

Gör så här: Skala vid behov potatisen och koka den knappt mjuk. Skiva löken. Tvätta citronen. Låt potatisen ånga av och dela den i bitar.
Blanda ihop vinäger, salt, peppar och skal av citron. Vispa sedan ner oljan. Slå dressingen över den delade potatisen och blanda runt. Blanda i lök, oliver, kapris och persilja eller basilika. Smula ner osten. Servera potatissalladen ljummen.

* Tänk på att anpassa storlek och konsistens på frukt och grönsaksbitar till små barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.

Senast uppdaterad: 2022-11-22 14:09