Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fruktig rostbiffsallad

Fruktig rostbiffsallad

4 portioner

Ingredienser:

  • 300 g rostbiff i tunna skivor
  • 1 mogen mango eller fryst tärnad mango (går även bra med nektariner eller söt melon)
  • 3 kiwi
  • 2 sorters krispig sallad
  • Jordnötter eller andra salta nötter alternativt rostade pumpakärnor*

Dressing

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk röd vinbärsgelé
  • 3 msk olja

Gör så här: Skala mangon med vass kniv eller potatisskalare. Skär fruktköttet i klyftor in mot kärnan eller tina fryst mango. Skala och skiva kiwifrukterna.

Dressing: Vispa ihop vinäger, salt, paprikapulver och gelé. Vispa sedan i oljan.

Lägg upp alla ingredienser på ett stort serveringsfat. Dressingen kan serveras i en separat skål. Servera gärna med ett gott bröd.

* Undvik hela eller stora bitar av nötter och större frön till barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.

Senast uppdaterad: 2022-11-22 13:47