Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fröknäcke

Fröknäcke

  • 2 dl dinkelmjöl (eller 1 dl majsmjöl och 1 dl havremjöl för glutenfritt)  
  • 1 dl sesamfrön 
  • 1 dl solrosfrön 
  • ½ dl hela linfrön 
  • 1 krm salt/flingsalt 
  • 2 dl kokande vatten
  • 1/2 dl rapsolja

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Häll därefter i vattnet och oljan och rör ihop till en kletig deg. Tryck ut till ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten av ugnen i 150 °C cirka 60 minuter. Titta till brödet så att det inte blir bränt. Kan med fördel stå kvar i ugnen över natten.

Tips! Om du lägger ett extra bakplåtspapper på smeten blir det lättare att kavla ut. 

Senast uppdaterad: 2022-11-22 17:43