Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Matjes-cheesecake

Matjes-cheesecake

Cirka 20 bitar till buffé

Ingredienser:

  • 8 skivor kavring
  • 75 g smält smör

  • 5 st gelatinblad
  • 2½ dl lätt crème fraiche eller minifraiche
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 burkar matjessill
  • Eventuellt salt

Gör så här: Mixa kavringen och smält smör. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper, alternativt i en springform. Lägg gelatinbladen i blöt. Rör ihop Philadelphiaost, crème fraiche, rödlök och gräslök. Tärna sillen fint.

Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite utav smeten. Blanda sedan ner det i resten av färskostblandningen tillsammans med matjessillen. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut massan över kavringsbotten. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Garnera med fint skuren purjolök och dillvippor. Tårtan kan serveras hel eller skäras i bitar innan servering.

Senast uppdaterad: 2022-11-22 13:59