Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

4 portioner

  • 800 g potatis
  • 1 rödlök
  • 65 g ruccola
  • 200 g körsbärstomater (eller 2-3 vanliga tomater)
  • 1-2 msk kapris
  • 75 g fetaost (halv förpackning)

Dressing

  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1-2 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1-2 tsk dijon senap (vanlig senap går också bra)
  • ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala (om färskpotatis används, räcker det att potatisen skrubbas noggrant) och koka potatisen mjuk. Blanda ihop dressingen. Skär potatis, rödlök och tomat i bitar. Blanda tillsammans med kapris och fetaost. Häll över dressingen och blanda försiktigt. Servera med tillbehör som grillat kött eller fisk eller rökt lax alternativt som ensamrätt. Salladen kan serveras ljummen eller kall. Ingredienserna i salladen kan varieras efter tyckte och smak.

Senast uppdaterad: 2022-11-28 23:46