Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sötpotatissallad med mynta och lime

Sötpotatissallad med mynta och lime

6-8 portioner  

  • 1 ½ kg sötpotatis  
  • 2 msk rapsolja  
  • Salt  
  • Peppar  
  • 400 g cocktailtomater  
  • 3 salladslökar  
  • 1 kruka mynta  
  • 2 lime, finrivet skal  
  • 1 msk kapris (små)  


Gör så här: Skölj och borsta sötpotatisen och skär i 1 centimeter tjocka skivor. Lägg ut på en plåt, pensla med olja, salta och peppra efter smaken. Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.  
 
Skär tillagade sötpotatisen i mindre bitar. Dela tomaterna. Skiva salladslöken och strimla myntan. Vänd ihop sötpotatisen med tomater, lök, mynta och kapris och salta. Riv över limeskal och pressa över limesaften.   

Senast uppdaterad: 2022-11-28 23:48