Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rotmos

Rotmos

4 portioner

  • 2-3 morötter (200 g)
  • 2 små kålrötter (1 kg) 
  • 5-6 potatisar (cirka 400 g)
  • Kokvatten med salt (+eventuellt 1 buljongtärning om mer smak önskas) 

     

Gör så här: Skala morötter och kålrötter och dela i bitar. Lägg i kastrull och täck med vatten, så att det precis täcker. Koka cirka 20 minuter under lock. Tillsätt därefter potatis som skalats och delats i bitar och koka ytterligare cirka 15-20 minuter, tills allt är mjukt. Häll av kokspadet och spara en del (cirka 2-3 dl) till spädning. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller elvisp, späd med kokspadet och smaksätt med eventuellt salt och peppar. Servera med fläsklägg, vegokorv eller stekt tofu eller grillost. 

Senast uppdaterad: 2022-11-28 23:47