Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Potatis med svamp

Potatis med svamp

4 portioner 

  • 4 st stora eller 8 st äggstora potatisar kokta och nerkylda. 
  • 0,5 st röd lök 
  • 0,5 st gul lök 
  • 400 g champinjoner 
  • ½ tsk salt, 1 krm svart peppar, 1 tsk timjan 
  • 1 msk rapsolja att steka i
  • Serveras med crème fraiche eller gräddfil, 1 msk per portion 

Gör så här:  Hacka löken fin, värm upp oljan i pannan, lägg i löken och fräs den på låg värme tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt rensad och skivade svamp, öka på värmen och fräs tills vattnet från svampen försvinner och de blir knapriga. Tillsätt salt, svart peppar och timjan. Skär under tiden potatisen i skivor och lägg i pannan när svampen är klar. Vänd på potatisen, svampen och löken, så att alla ingredienserna blir varma.   

Senast uppdaterad: 2022-11-28 23:46