Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Operation

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Lasarettsgatan
442 34 Kungälv

Vägbeskrivning

Med bil från E6, kör av vid Kungälvsmotet. Följ vägskyltar. Med buss, åk till Kungälvs resecentrum, byte till anslutande buss mot sjukhusområdet. Se skyltning på sjukhusområdet och i sjukhusets huvudentré.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Kungälvs sjukhus Operation
442 83 Kungälv

På operation görs både akuta och planerade operationer inom kirurgi och ortopedi.

Här kan vi till exempel operera in nya knä- och höftledsproteser, ta bort gallblåsan, åtgärda ljumskbråck och benbrott. Många operationer utförs med så kallad titthålskirurgi, där läkaren enbart gör små hål i huden som det sedan går att operera igenom. 

Vi har åtta operationssalar. En av salarna är specialutrustad för endoskopiska undersökningar; gastroskopier och koloskopier. (Endoskop är ett böjligt instrument med en lampa och en kamera i ena änden, med vilket läkaren kan se hur kroppens insida ser ut.)

Akutverksamhet

På operation tar vi hand om sjuka och skadade patienter under dygnets alla timmar. Personalen här hjälper också till när det kommer in svårt sjuka och skadade patienter till akutmottagningen, när inneliggande patienter på andra avdelningar drabbas av akut sjukdom och när patienter under övervakning behöver transporteras till eller från andra sjukhus i regionen.

Besökande

Med hänsyn till patientsäkerhet, integritet och hygien vill vi minimera antalet närstående på avdelningen. Har du närstående med dig den dag du ska opereras kan de följa dig fram till det att du blivit inskriven. Därefter är det bäst att de återkommer efter telefonkontakt. Lämna gärna telefonnummer som närstående är anträffbar på under dagen.

Vi som arbetar här

Operation har ca 80 medarbetare: undersköterskor och sjuksköterskor med specialistutbildningar inom anestesi och operation. Vi arbetar tillsammans med anestesiläkare, kirurger och ortopeder.

Ansvariga för avdelningen

Gunilla Fagerström, vårdenhetschef
Tfn 0303-986 77
E-post: gunilla.a.fagerstrom@vgregion.se

Per Eriksson, överläkare
Tfn 0303-989 66

Senast uppdaterad: 2020-01-21 08:06