Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Efter operationen

Efter operationen kommer du att övervakas på klinikens uppvakningsavdelning.

Våra medarbetare informerar dig om operationen, eftervård och praktiska råd för att du ska känna dig trygg när du kommer hem. Vi bjuder på kaffe, te och smörgås. Det är viktigt att du kan äta, dricka och kissa före hemgång.

Tänk på att i möjligaste mån undvika telefonsamtal på uppvakningsavdelningen så att vi kan behålla en lugn miljö här. Om du däremot vill surfa på din telefon går det bra.

Hemgång

När du ska åka hem är det bra om någon närstående hämtar dig, eftersom du inte får köra bil på operationsdagen. Om du behöver får du hjälp med sjukresa hem (för denna betalar du en egenavgift). Du kommer att få med dig smärtlindring för de första dagarna, och i vissa fall recept på smärtstillande som du kan hämta ut på apoteket. Om du behöver kryckor, särskilda skor eller något annat hjälpmedel får du låna det av oss.

Du bör ha någon hemma hos dig kvällen och natten efter operationen. Vi önskar dig ett snabbt tillfrisknande där hemma!

Senast uppdaterad: 2021-05-10 11:36