Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Nystart kulturliv

Nu nystartar vi kulturlivet i regionen! Vi har verktygen, kunskapen, erfarenheten och nätverken för att stötta nystartsarbetet i din kommun.

En ensam person står på en mörk scen

Kultur och konstarter

Vi arbetar med rådgivning, kunskapsspridning, fortbildning, utveckling, omvärldsbevakning och nätverksbyggande inom olika konstarter.

En arkeolog i reflexväst gräver i jorden

Natur- och kulturmiljö

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med förebyggande och konsultativa insatser inom naturmiljö och kulturmiljö.

För ett rikt kulturliv

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Det sker i nära samverkan med kommuner, kommunalförbund, civilsamhälle, institutioner, det fria kulturlivet, näringsliv och akademi såväl som en rad olika myndigheter. Inom förvaltningen samlar vi kompetens inom bland annat olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av museer och besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. 

Biblioteksutveckling

Den regionala biblioteksverksamheten främjar bibliotekens utveckling och arbetar i nära dialog och samverkan med regionens kommuner, med civilsamhället och med andra aktörer på regional och nationell nivå.

Museer och besöksmål

Vi driver fem museer och ett hållbarhetscentra för slöjd och byggnadsvård. Förutom den publika verksamheten finns här också en expertkompetens inom en rad områden.

Se Kulturting 2021 i efterhand

Den 8 oktober 2021 arrangerade vi Kulturting Västra Götaland och temat var Nystart. Konferensen var en smältdegel med högaktuella perspektiv på kulturlivets nystart. Här kan du ta del av innehållet i efterhand.