Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

För ett rikt kulturliv

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Det sker i nära samverkan med kommuner, kommunalförbund, civilsamhälle, institutioner, det fria kulturlivet, näringsliv och akademi såväl som en rad olika myndigheter. Inom förvaltningen samlar vi kompetens inom bland annat olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. 

Så småningom kommer vi att samla all vår digitala närvaro i en gemensam form. Fram tills dess finns information om alla områden på de ingående förvaltningarnas tidigare hemsidor. 

Är du intresserad av arrangörsutveckling, den regionala biblioteksverksamheten, konstarter, samhällsutveckling, jämställdhet eller tillgänglighet inom kulturen? Välkommen till Kultur i Västs webbplats!
Är du på jakt efter information om museer och besöksmål, slöjd, byggnadsvård, arkeologi, pedagogik, utställningar, kulturmiljö eller naturmiljö? Då är du välkommen att följa länken till Västarvets webbplats.

Aktuellt

Den digitala salongen produceras av Förvaltningen för kulturutveckling och består av drygt 50 konstverk av invånare från Västra Götaland. Salongen visas mellan den 27 oktober och 31 december 2020.
Nu startar vi en helpdesk för dig som vill få rådgivning för att söka stödpaketen till kulturen.
Centre Stage är ett europeiskt samarbetsprojekt för att främja villkoren för konstnärligt verksamma kvinnor inom scenkonst. Vi vill med detta projekt vara med och bidra till en förändring på både individuell och strukturell nivå för kvinnliga scenkonstnärer i Europa.
Vi söker vikarierande chef till ett av förvaltningens två verksamhetsområden. Området innefattar kulturmiljöfrågor, byggnadsvård och konservering likväl som arbete med olika konstarter, slöjd och regional pedagogik. Såväl platsutveckling som stöd till kommunala musikskolor och mötesplatsen Slöjd och byggnadsvård på Nääs ryms inom området.
På enheten Kultur och Upplevelse finns i nuläget tio producenter och konsulenter inom musikområdet. Som enhetschef för Kultur och Upplevelse leder du arbetet inom enheten och företräder verksamheten externt. I ditt uppdrag ansvarar du för planering och ledning av budget- personal- och verksamhetsfrågor inom ditt område. Tjänsten är en visstidsanställning. Sista ansökningsdag 18 november.
Sök säsongsarbete som vaktmästare på Vitlycke museum. I arbetet ingår skötsel av museets byggnader samt den 17 hektar stora museianläggningen där det bland annat finns flera hällristningspaneler.
Vi söker en programproducent till Vitlycke museum. Vi letar efter dig som brinner för att förmedla och kommunicera vetenskap, och som har förmåga att se både brett och djupt i arbetet med att utveckla förmedling.