Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

För ett rikt kulturliv

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet.

Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Det sker i nära samverkan med kommuner, kommunalförbund, civilsamhälle, institutioner, det fria kulturlivet, näringsliv och akademi såväl som en rad olika myndigheter. Inom förvaltningen samlar vi kompetens inom bland annat olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. 

Så småningom kommer vi att samla all vår digitala närvaro i en gemensam form. Fram tills dess finns information om alla områden på de ingående förvaltningarnas tidigare hemsidor. 

Är du intresserad av arrangörsutveckling, den regionala biblioteksverksamheten, konstarter, samhällsutveckling, jämställdhet eller tillgänglighet inom kulturen? Välkommen till Kultur i Västs webbplats!
Är du på jakt efter information om museer och besöksmål, slöjd, byggnadsvård, arkeologi, pedagogik, utställningar, kulturmiljö eller naturmiljö? Då är du välkommen att följa länken till Västarvets webbplats.

Aktuellt

Nu söker vi två kommunikativa, kreativa och drivna producenter! En musikproducent med inriktning folk- världs- och rootsmusik, och en musikproducent med inriktning populärmusik. Båda tjänsterna är vikariat. Skicka in din ansökan senast 6 november.
Var med och ge alla i regionens 49 kommuner en möjlighet att se, prata och skapa film. Som konsulent driver du utvecklingsfrågor och är en regional part med fokus på samverkan med och mellan aktörer.
Är du en senior kommunikatör med erfarenhet av utvecklings- och förändringsprocesser? Förvaltningen för kulturutveckling inrättades vid årsskiftet och är mitt i en spännande utvecklingsfas där två förvaltningar ska bli en. Som kommunikatör med inriktning förändringskommunikation kommer du att spela en viktig roll i vårt gemensamma arbete.
Nu startar vi en helpdesk för dig som vill få rådgivning för att söka stödpaketen till kulturen.
Centre Stage är ett europeiskt samarbetsprojekt för att främja villkoren för konstnärligt verksamma kvinnor inom scenkonst. Vi vill med detta projekt vara med och bidra till en förändring på både individuell och strukturell nivå för kvinnliga scenkonstnärer i Europa.