Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista veckomeny 3

Huvudingredienser:

  • Potatis, 16 styck
  • Purjolök, 3 styck
  • Gul lök, 1 styck
  • Vitlök, 5-6 klyftor
  • Morot, 9 styck
  • Rotselleri, 1 bit, cirka 150 g
  • Vitkål, 200 g
  • Citron, 1/2 (pressad)
  • Färsk persilja, 2 dl hackad
  • Gröna sojabönor (frysta, förvällda), 2-3 dl

  • Röda linser, torkade, 2 dl
  • Pasta Penne eller Pasta Skruvar, 1 paket
  • Krossade tomater med basilikasmak, 1 paket (400 g)
  • Krossade tomater, 1 paket (400 g)
  • Vitt bröd, 1-2 skivor

  • Fiskfilé, 400 g, färsk eller fryst
  • Fiskfilé, 400-600 g, färsk eller fryst (sej, hoki, torsk eller rödspätta)
  • Köttfärs, 400 g eller Quorn-, Soja- eller Kycklingfärs
  • Nyckelhålsmärkt korv, 200 g

  • Lätt crème fraiche, cirka 4 msk
  • Nyckelhålsmärkt ost (17%), riven 100-150 g

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:

  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Buljong (till korv- och rotsaksgryta), 1 tärning
  • Grönsaksbuljong, 2 tärningar
  • Lagerblad, 5 st
  • Paprikapulver
  • Örtkryddor, torkade
  • Timjan, torkad
  • Basilika, torkad
  • Flytande margarin
  • Margarin eller smör
  • Rapsolja eller olivolja
  • Bakplåtspapper/ (aluminiumfolie)
  • Rödvinsvinäger

Att servera till:

  • Frysta ärtor, majs och paprika
  • Sallad till fisk med frasigt täcke

  • Potatis/ Ris
  • Bröd
Senast uppdaterad: 2023-06-19 15:05