Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista Veckomeny 5

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 1-2 styck
  • Röd lök, 1/2 styck
  • Vitlök, 3 klyftor
  • Tomater, 2-3 styck
  • Salladshuvud, 1 st
  • Paprika, 1 styck
  • Citron, 1-2 styck
  • Avokado, 2 styck

  • Gröna ärter, frysta, 600 g
  • Majs, 1 förpackning
  • Oliver, 1 förpackning
  • Tacosås, 1 förpackning
  • Krossade tomater, 1 förpackning (400 g)
  • Mjuka tortillabröd, 1 förpackning

  • Vit fisk, färsk eller fryst, 400-600 g
  • Fiskfilé av hoki, sej eller spätta, 400 g, färsk eller fryst
  • Nöt- eller blandfärs, 400-450 g
  • Vegetarisk färs (sojafärs eller quornfärs), 400 g (1-2 förpackning)
  • Ägg, 1 styck

  • Ost, nyckelhålsmärkt, 2 dl riven
  • Gräddfil, 1-2 dl
  • Mjölk eller matlagningsgrädde, 1 dl
  • Mjölk, 1,5-3,5 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Fiskbuljong, 1 tärning
  • Grönsaksbuljong, 1 tärning
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Chilipulver
  • Spiskummin
  • Vetemjöl
  • Havregryn eller ströbröd, ¾ dl
  • Potatismjöl, 1 msk
  • Basilika eller rosmarin, 1 tsk
  • Flytande margarin, 1-2 msk
  • Rapsolja eller olivolja
  • Tomatpuré
  • Eventuellt annan smaksättning, fisk:
    Dill eller persilja, 1 dl (färsk eller fryst)
    Pepparrot, riven, 1-2 msk
    Curry, 1 msk
    Fransk senap, 2 msk och Dragon, 1 tsk

Att servera till:

  • Kokt potatis, potatismos eller ris
  • Bröd
  • Gröna ärter, broccoli eller haricots verts
Senast uppdaterad: 2024-04-03 11:13