Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Patient som medskapare i programmet Millennium

För att skapa värde för patienter och närstående tillvaratas deras synpunkter, erfarenheter och upplevelser på ett strukturerat sätt i utvecklingen av den nya vårdinformationsmiljön.

Nätverk med patienter

De först rekryterade patienterna i programmet Millennium (f d program FVM) påbörjade sitt uppdrag i februari 2020. Rekrytering av patienter görs utifrån behov i programmets olika projekt och gruppen kompletteras vid behov.

Patientgruppen träffas i sin helhet var fjärde till sjätte vecka. Vid de tillfällena delas erfarenheter, görs gemensam reflektion, metodförbättring och nya utvecklingsarbeten initieras. Patientgruppen deltar på efterfrågan i olika aktiviteter inom programmet.

Medskapare i designen av Millennium

Patienterna deltar i designen av Millennium genom deltagande i projektet Standardisering och kliniskt innehåll (Soki). Arbetsströmmar i designarbetet som har eller haft patient som medskapare är:

  • Akutsjukvård
  • Dokumentation vårdprofession
  • Medicinsk dokumentation
  • Mödravård och obstetrik
  • Onkologi
  • Primärvård
  • Psykiatri

Filmer ur patientens perspektiv

Sara Afzelius och Cecilia Qwinth ingår i projekt Patient som medskapare. I filmerna delar de med sig av egna erfarenheter som patienter. Filmerna är ungefär fem minuter långa och är inspelade i oktober 2021.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med patient som medskapare i någon av arbetsströmmarna? Skriv till millennium@vgregion.se och ange vem du vill ha kontakt med.

Senast uppdaterad: 2022-11-02 11:08