Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Förvaltningen för kulturutveckling

Kultur, natur och kulturarv – en självklar del av vardagen för alla i Västra Götaland

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling arbetar för att skapa förutsättningar för just det. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen.

Aktuellt

Sommarboken 2023

Sommarboken är en av våra många läsfrämjande insatser. Den vänder sig till barn mellan 8 och 12 år. Årets läsäventyr har fokus på hjältar och väsen. Förutom barns läslust vill vi i år särskilt väcka tankar och skapa engagemang runt källkritik. Från och med nu, och fram till 12 mars, kan landets bibliotek beställa sina sommarbokenpaket.

Se filmade föredrag om MIK för ett demokratiskt medborgarskap

Här kan du ta del av en uppsjö korta, kärnfulla föredrag från den nationella MIK-konferens som Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen arrangerade i oktober 2022. Lyssna till flera infallsvinklar på MIK-frågan från en rad professioner och sektorer om varför MIK är en brännande demokratifråga - nu mer än någonsin.

Bronsskatten visas på Lödöse museum

I början av april 2021 hittades en forntida skatt av en orienterare i skogarna runt Alingsås. Fyndet skulle visa sig vara det största depåfyndet från yngre bronsåldern som någonsin gjorts i Sverige. Från den 26 november kan du se skatten på Lödöse museum i den nya utställningen Labbet.