Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Koagulationsmottagning

Antikoagulantia, eller blodförtunnande medel, är läkemedel som används för att motverka att blodproppar bildas i blodkärlen.

Antikoagulerande läkemedel förtunnar blodet. Denna typ av läkemedel används som förebyggande behandling om man har ökad risk för att få blodproppar. De används också för att hjälpa till att lösa upp blodproppar som redan bildats.

Koagulationsmottagningen bemannas av specialutbildade sjuksköterskor som bland annat ansvarar för dosering av blodförtunnande läkemedel efter blodprovstagning. Här får även patienter och anhöriga råd och information om hur det är att leva med denna typ av läkemedel. På mottagningen utprövas även stödstrumpor till patienter med propp i benen.

Söka vård hos oss

För att komma till koagulationsmottagningen behövs en remiss. Vid akuta sjukdomsfall kan man bli remitterad till koagulationsmottagningen från akutmottagningen eller från någon av sjukhusets avdelningar.

Kontakt

Telefon 0303-983 68
Telefontid: måndag–tisdag samt torsdag–fredag kl. 8.15–9.15, 13.00–13.30. Onsdagar kl. 9.15–10.15, 13.00–13.30.


Senast uppdaterad: 2022-03-23 16:25