Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Smakrik fisksoppa med räkor eller musslor

Smakrik fisksoppa med räkor eller musslor

En oreange fisksoppa i en vit djup tallrik toppad med räkor
Fotograf: Lena Koller, Johner

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 morötter
  • 1 äpple
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4-5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 förpackning (3 dl) gräddmjölk, 6 % fett
  • 2 msk persilja
  • 225 g räkor eller musslor
  • 400 g vit fisk, till exempel sejfilé
  • Surdegsbröd

Gör så här: Skala och hacka lök och vitlök samt riv morötter och ingefära. Skala och tärna äpplet. Fräs lök, vitlök, morot, ingefära och äpple i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda i 5 minuter.

Vispa ut mjölet i gräddmjölken och häll i soppan under omrörning. Sjud i
ytterligare 3 minuter.

Skär fisken i bitar. Lägg ner den och tag grytan från värmen. Låt stå med lock
5–10 minuter tills fisken är färdig. Lägg ner räkor eller musslor och låt allt bli
varmt. Strö över persiljan före servering.

Servera soppan tillsammans med surdegsbrödet.

Senast uppdaterad: 2024-04-19 10:14