Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fiskgratäng med grönt potatismos

Fiskgratäng med grönt potatismos

4 portioner

  • ½ gul lök
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 tsk basilika eller rosmarin
  • Eventuellt pressad vitlök
  • 400 g fiskfilé (exempelvis hoki, sej eller spätta)
  • 1 dl riven ost (17 % fetthalt)
  • 8-10 potatisar (cirka 800 g)
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk flytande margarin
  • Salt med jod
  • 1 dl färsk persilja
  • 300g haricots verts

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka eller riv löken. Blanda lök, krossade tomater, basilika och eventuellt pressad vitlök. Lägg fiskfiléerna i botten på en smord, ugnssäker form. Häll över tomatröran och strö över lite ost. Sjud i ugnen ca 20 minuter.

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i vattnet. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Späd med mjölken och arbeta moset så att det blir luftigt. Smaksätt med matfett och lite salt. Hacka persiljan och tillsätt i moset och rör runt.

Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.

Servera fiskgratängen med potatismos och gröna bönor.

Senast uppdaterad: 2024-04-19 10:34