Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kokosfisk

Kokosfisk

4 portioner

  • 4 portioner ris
  • 400 g vit fiskfilé, valfri sort
  • Kokosflingor
  • Flytande matfett
  • 400 ml kokosmjölk, light/lätt
  • ½ dl matlagningsgrädde (4 % fetthalt)
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 lime, skal + saft
  • 1 ½ tsk torkad ingefära
  • 2 dl frysta gröna sojabönor
  • Maizena
  • Svartpeppar
  • Salt med jod
  • 1 påse sockerärtor, cirka 15 stycken
  • ½ gurka
  • 70 g småbladssallad, 1 påse
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 msk olivolja

Gör så här: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Salta fisken och vänd i kokos. Stek fisken i flytande matfett. Häll kokosmjölk, matgrädde, kycklingfond, skal och saft från lime och ingefära i en kastrull och koka
upp. Red med maizena om tjockare sås önskas. Häll i gröna sojabönor
och låt bli varma. Smaka av med peppar och lite salt.

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna.
Strimla sockerärtorna på längden och skär gurkan i tunna stavar. Lägg i en
stor skål och blanda med sallad, olivolja och solroskärnor.

Servera fisken med kokt ris, sås och sockerärtssalladen.

Tips! Lägg ärtorna i blöt inför torsdagens recept.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:03