Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lax i tortillabröd

Lax i tortillabröd

4 portioner

  • 500 g laxfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 2 avokador
  • ½ gurka
  • 2-3 tomater
  • 1 förpackning majs (cirka 160 g)
  • 1 förpackning ruccola (65 g)
  • 250 g turkisk yoghurt eller keso
  • ½–1 tsk salt
  • Citronpeppar
  • Saften av 1 lime
  • Tortillabröd, 8 stycken

Gör så här: Dela laxen i små bitar och stek i olja. Krydda fisken med lite salt och citronpeppar.

Skär avokado, gurka och tomat i mindre bitar. Lägg upp grönsakerna samt den turkiska yoghurten (eller keso) i olika skålar. Dela limen i klyftor.

Låt sedan var och en göra sin egen wrap och välja favorittillbehör.
Servera med limeklyftor som går att pressa över efter smak.

Tips! Vill man göra det ännu enklare och snabbare kan man använda sig av rökt fisk

 

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:59