Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Festlig pastagratäng med rökt lax

Festlig pastagratäng

4 portioner

  • 250 g krossade tagliatelle
  • 2 purjolökar
  • 250 g kallrökt lax eller stekta laxbitar
  • 1-2 paket färdig ostsås eller hemlagad ostsås
  • Svartpeppar
  • ½ citron, skal och saft
  • 250 g gröna ärtor, frysta

Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen.

Skölj och skär purjolöken i strimlor och lägg ner den i pastavattnet när
några minuter återstår av koktiden.

Skär laxen i små bitar. Häll av vattnet av pastan och purjolöken i ett durkslag. Rör ner laxen och ostsåsen. Krydda med peppar, citronskal och citronsaft. Häll laxpastan i en smord ugnsform. Gratinera i övre delen av ugnen, 12–15 minuter.

Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ärtorna och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 2 minuter och häll sedan av vattnet.

Servera pastagratängen tillsammans med ärtorna.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 15:40