Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Pasta med heta räkor och ruccola

Pasta med heta räkor och ruccola

4 portioner

  • 4 portioner pasta, fullkorn
  • 500 g räkor med skal (cirka 200 g skalade räkor), frysta eller färska
  • 1 näve ruccola
  • 2 paprikor
  • 1 röd chilipeppar (kan uteslutas för mildare smak)
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 1 förpackning krossade tomater (cirka 400 g)
  • 1 lime
  • ½ tsk salt med jod
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Tina frysta räkor eller skala oskalade räkor. Tärna paprikorna. Dela, kärna
ur och finstrimla pepparfrukten. Värm oljan i en kastrull. Lägg i och fräs paprika, peppar, curry och pressad vitlök några minuter. Tillsätt tomater, rivet skal av en hel limefrukt och saften av en halv samt salt och
peppar. Koka utan lock cirka 10 min. Blanda i räkor och ruccola. Låt allt bli
varmt (undvik att koka räkorna).

Servera de heta räckorna tillsammans med pastan.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 16:11