Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tandoorilax med yoghurt

Tandoorilax med morotstzatziki

4 portioner

  • 4 portioner ris, gärna fullkornsris
  • 4 portionsbitar lax (á 125 gram)
  • 1 citron
  • Tandoorikrydda
  • 250 g broccoli, i små buketter

Morotstzatziki:

  • 2 dl yoghurt naturell, (3 % fetthalt)
  • 1–2 morötter, finrivna
  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
  • Eventuellt hackad färsk mynta
  • 1 krm salt med jod
  • 1/4 krm svartpeppar

Gör så här: Tina fisken i kallt vattenbad i sin förpackning om den varit
fryst. Sätt ugnen på 200°C. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Rör samman ingredienserna till morotstzatzikin och ställ kallt fram
tills servering.

Pressa citron över laxen och strö över tandoorikrydda på båda sidor. Lägg laxen i en smord ugnsform och tillaga cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 56°C.

Koka upp 1 liter vatten. Lägg broccolin i vattnet och låt koka 2 minuter. Häll av vattnet.

Servera tandoorilaxen med ris, kokt broccoli och morotstzatziki.

Senast uppdaterad: 2024-04-03 10:39