Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Alingsås lasarett får priset "årets strokeenhet 2021"

Stroketeamet på Alingsås lasarett.
Stroketeamet på Alingsås lasarett.

Kvalitetsregistret ”Riksstroke” har återigen utsett årets strokeenhet utifrån data som samlades in 2021. Utmärkelsen gick till Alingsås lasarett!

Strokevården på Alingsås lasarett belönades med utmärkelsen utifrån att hela strokevårdkedjan håller hög kvalitet, från akuten till strokeavdelningen och den fortsatta uppföljningen i hemmet. Eva-Lena Andersson, som är chef för avdelning 9 på Alingsås lasarett, ser samarbetet som en viktig faktor för att man lyckas så bra:

– Det centrala är teamarbetet, att vi hjälper och stöttar varandra. Teamet är stort och består av alla professionerna som är kopplade till avdelningen.

Medarbetare från stroketeamet fick ta emot utmärkelsen på Riksstrokes användardag i Örebro i förra veckan. Ytterligare sex sjukhus fick där också ett omnämnande för ”god strokevård”: Avesta, Bollnäs, Kullbergska, Köping, Motala och Sundsvall.

Kvalitetsregistret Riksstroke


Senast uppdaterad: 2022-09-12 16:28