Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Alternativ telefoni

Vi erbjuder telefonhjälpmedel som texttelefon eller bildtelefon vid behov. Tillsammans provar vi olika text- och bildtelefoner för att det ska fungera så bra som möjligt för dig. Vi har personal som kan teckenspråk. Alternativ telefoni arbetar över hela Västra Götaland och har lokaler i Göteborg och Vänersborg. Kontakta närmsta audionommottagning om du har frågor!

Olika telefonhjälpmedel

Bildtelefon

Använder du teckenspråk kan du få en förskriven bildtelefon. Med den kan du kommunicera på teckenspråk med andra som har bildtelefon. Bildtelefonen behöver kopplas till ditt bredband för att fungera. Du får stå för kostnaden för bredbandsabonnemanget.

Behöver du ringa eller ta emot samtal från en hörande med vanlig telefon, ring videoförmedlingstjänsten, bildtelefoni.net, så förmedlar de samtalet.

www.bildtelefoni.net

Texttelefon

Istället för att lyssna i en vanlig telefon, kan du läsa texten på skärmen och istället för att själv prata, så skriver du svar på skärmen. Det finns också möjlighet att tala direkt.

En texttelefon har ett tangentbord och en skärm. Den kopplas till ditt analoga telefonjack hemma och du kan använda samma telefonnummer.

En annan typ av texttelefon är ett datorprogram som kopplas till ditt bredband. Du får ett nytt telefonnummer som följer med texttelefonen.

Behöver du ringa eller ta emot samtal från en hörande med vanlig telefon, ring förmedlingstjänsten, texttelefoni.se, så förmedlar de samtalet.

www.texttelefoni.se

Att använda bildtelefon eller texttelefon

Bild- och texttelefoner är endast till för privat användning i hemmet. Behöver du en bildtelefon eller en texttelefon till arbetet, kontakta Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Har du telefonhjälpmedel från oss som inte fungerar, kontakta oss för att få hjälp med reparation. Det finns möjlighet att få låna en texttelefon eller en bildtelefon medan ditt telefonhjälpmedel är på lagning.

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:00

Växeltelefon

Besök

Besöksadress

Ekelundsgatan 8
411 18 Göteborg

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Habilitering & Hälsa Alternativ telefoni Göteborg
Ekelundsgatan 8
411 18 Göteborg

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Telefontider

måndag - fredag
8:00 - 16:45

Växeltelefon

Besök

Öppettider

måndag - fredag
8:00 - 16:45

Besöksadress

Vänerparken 21 plan 4
462 35 Vänersborg

Inre vägbeskrivning

Plan 4

Postadress

Habilitering & Hälsa Alternativ telefoni Vänersborg
Box 310
462 24 Vänersborg

Fakta och råd från 1177 Vårdguiden

Senast uppdaterad: 2021-09-01 12:48