Filmkunnighetsdagen

Hur står det till med läskunnigheten när det kommer till bild och film? Filmkunnighetsdagen är en årlig konferens om film i skolan och MIK-frågan kopplad till rörlig bild.

Nästa Filmkunnighetsdag sker den 30 januari 2024. Årets tema är ”Tillbaka till framtiden”. Dagen fokuserar på frågor som rör vår framtid och det förflutna, evolutionens påverkan på kultur och kvantfysikens inverkan på vardagen. Det kommer vridas och vändas på frågor som relaterar till vetenskap, etik och ja, den oundvikliga AI-utvecklingen.
Läs mer om programmet och anmäl dig här.

Alla barn och unga behöver laddas med de kreativa, kulturella och kritiska kompetenser som filmkunnighet består av, en viktig bit av MIK-kakan. Därför arrangerar vi årligen Filmkunnighetsdagen med inspiration och verktyg kring hur vi på olika sätt kan jobba med unga och rörliga bilder.

Filmkunnighetsdagen arrangeras i början av februari varje år och vänder sig till dig som arbetar inom skola, utbildning och kultur.

I vår digitala samtid är det ingen nyhet att allt större del av vår kommunikation är visuell och vi möter rörliga bilder dagligen. Men hur står det till med den rörliga bildningen?

Alla barn och unga behöver laddas med de kreativa, kulturella och kritiska kompetenser som filmkunnighet består av, en viktig bit av MIK-kakan. Därför arrangerar Förvaltningen för kulturutveckling återigen Filmkunnighetsdagen med inspiration och verktyg kring hur vi på olika sätt kan jobba med unga och rörliga bilder.

Filmkunnighetsdagen ser olika ut från år till år men återkommande inslag är utblickar med intressanta föreläsare med fokus vår digitala samtid och filmkunnighet ur flera perspektiv. Vi bjuder också på praktiska exempel, verktyg och metoder. Dagen avslutas med filmvisning av en rykande aktuell film.

Dagen vänder sig till dig som arbetar inom skola, utbildning och kultur. Filmkunnighetsdagen brukar äga rum i januari.

Tidigare hette satsningen MIK-dagen men omvandlades 2019 till Filmkunnighetsdagen, med större fokus på film i skolan och MIK kopplat till rörlig bild.

Sanjin Pejkovic

Konsulent

Telefonnummer

Eva Fred

Konsulent

Telefonnummer