Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grupper för barn och ungdomar inom habilitering

Hur deltar jag digitalt i en grupp?  

Alla gruppverksamhet sker digitalt om möjligt. Alla gruppträffar på mottagningar är inställda tills vidare. Vårt utbud kan förändras med hänsyn till aktuella restriktioner och råd. 

 

Vissa av programmen kommer att genomföras digitalt. För att delta i en grupp digitalt behövs en dator, platta eller smartphone med internetuppkoppling. Mer information finns i kallelsen som skickas efter överenskommelse. 

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Det här är en grupp för barn som har svårt att ta i mat och som har svårt att ha mat i och runt munnen. Du som förälder deltar också i gruppen.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. För barn som behöver träna sin förflyttningsförmåga, med eller utan hjälpmedel. I grupp genomförs rörelseträning i bassäng. Barnen får träna på att stå, gå och andra varierande förflyttningar genom att utnyttja vattnets egenskaper. Sång och tecken används som stöd.

 • Fokus på rörelseglädje: att bli glad i sin kropp och få ökad kroppsmedvetenhet med mervärde inom kommunikation och socialt samspel. Barnen får en ökad rörelserepertoar, möjlighet att lära sig turtagning och interagera med andra.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Gruppen är för barn som behöver träna sin förflyttningsförmåga, med eller utan hjälpmedel.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Elrullstolsträning i grupp för barn som kan medverka i grupp och ta enklare instruktioner.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. För barn med lättare motorisk funktionsnedsättning med behov av att öka sin fysiska aktivitetsnivå och skapa en förståelse för den egna träningen i vardagen.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. För barn med motorisk funktionsnedsättning i åldern 7-12 år med behov av att öka kroppsmedvetenhet och öva mot styrka- och/ eller positionsrelaterade mål

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Gruppen vänder sig till dig i åldern 13-18 år som har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Vill du som förälder eller närstående till barn som har flerfunktionsnedsättning lära dig mer om hur du kan leka med ditt barn?

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. För barn 2-5 år med en försenad motorisk utveckling och som ännu inte kan sitta, eller stå självständigt.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. För barn mellan 3-7 år som har försenad motorisk utveckling.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Har ditt barn fått en rullstol och vill bli bättre på att köra den på egen hand? Då kan gruppen Rullstolsträning för 3-7 åringar passa.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin.  Vill ditt barn bli bättre på att köra sin rullstol på egen hand i olika miljöer? Träffa andra som också kör rullstol och tillsammans pröva nya utmaningar?

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Gruppen vänder sig till barn och ungdomar från 10 år som har nedsatt tidsuppfattning.

Senast uppdaterad: 2017-05-19 09:28