Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grupper för närstående till vuxna patienter inom habilitering

Som närstående kan du efter medgivande av patienten och i samråd med habiliteringsteamet delta i närståendegrupper som en del i patientens habilitering.

Vem är närstående?
Enligt Socialstyrelsen är  "Närstående en person som den enskilde anser sig ha en nära relation till".

Hur deltar jag digitalt i en grupp?

Alla gruppverksamhet sker digitalt om möjligt. Alla gruppträffar på mottagningar är inställda tills vidare. Vårt utbud kan förändras med hänsyn till aktuella restriktioner och råd. 

Vissa av programmen kommer att genomföras digitalt. För att delta i en grupp digitalt behövs en dator, platta eller smartphone med internetuppkoppling. Mer information finns i kallelsen som skickas efter överenskommelse. 

  • Observera att detta är en informationsträff som endast vänder sig till närstående. Under Covid-19-pandemin erbjuder vi videomöten istället för att träffas i grupp.

  • Föreläsning för föräldrar och närstående till personer som har en kognitiv funktionsnedsättning och behov av stöd för att få struktur i vardagen. Under Covid-19-pandemin erbjuder vi videomöten istället för att träffas i grupp.

  • Föreläsning för närstående till ungdomar och vuxna från 16 år som har insatser från Habiliteringen. Under Covid-19-pandemin erbjuder vi videomöten istället för att träffas i grupp.

  • Föreläsningen för närstående till patienter från 16 år med svårigheter att förstå sociala situationer. Under Covid-19-pandemin erbjuder vi videomöten istället för att träffas i grupp.

  • För närstående till patienter med förvärvad hjärnskada Under Covid-19-pandemin erbjuder vi inte denna grupp.

Senast uppdaterad: 2017-05-19 10:23