Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Grupper för föräldrar till barn och ungdomar inom habilitering

Hur deltar jag digitalt i en grupp?

Alla gruppverksamhet sker digitalt om möjligt. Alla gruppträffar på mottagningar är inställda tills vidare. Vårt utbud kan förändras med hänsyn till aktuella restriktioner och råd. 

Vissa av programmen kommer att genomföras digitalt. För att delta i en grupp digitalt behövs en dator, platta eller smartphone med internetuppkoppling. Mer information finns i kallelsen som skickas efter överenskommelse. 

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. En grupp för barn med Downs syndrom 0-18 mån tillsammans med föräldrar.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Alternativ och Kompletterande Kommunikation – tidig intervention – är en utbildningsinsats till föräldrar som har barn med kommunikationssvårigheter.

 • Samtalsgrupp för föräldrar till barn som har funktionsnedsättning

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Vi ger grundläggande föräldrainformation om autism via webbfilmer eller som föreläsningstillfällen tillsammans med andra på en mottagning. Välj vilket alternativ som passar dig bäst.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Två föreläsningsdagar för dig som är förälder till ett barn i åldern 0-6 år som har Cerebral Pares.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. En föreläsningsserie i tre delar för dig som är förälder till ett barn med intellektuell funktionsnedsättning.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Vänder sig till dig som är förälder till barn med sömnproblem.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Grupp för föräldrar till ett barn eller en ungdom som har matsvårigheter, som äter för lite, äter för ensidigt eller för mycket av vissa saker.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Föreläsningen vänder sig till dig som förälder till barn, ungdomar och vuxna med kognitiva funktionsnedsättningar och som har svårigheter med tid och struktur i vardagen

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Grupp för föräldrar med barn från 4 år.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Kursen är till för dig som är förälder till barn (0-18 år) med funktionsnedsättning och som vill veta mer om hur du kan stärka det positiva samspelet mellan dig och ditt barn.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Föreläsningen vänder sig till dig som är närstående till ungdomar och vuxna från 16 år.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Gruppen finns i Borås, Hisingen (Göteborg) och Lidköping.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp under Covid-19-pandemin. Samtalsgrupp för föräldrar med barn 0-6 år som har funktionsnedsättning. Upplägget och innehållet är framtaget med inspiration av det samtalsstödjande materialet "Jag och mitt föräldraskap" från Habilitering & Hjälpmedel i Region Skåne.

 • Observera att Habiliteringen inte kan erbjuda denna grupp på plats under Covid-19-pandemin. Samtalsgrupp för föräldrar med barn 7-12 år som har funktionsnedsättning. Upplägget och innehållet är framtaget med inspiration av det samtalsstödjande materialet "Jag och mitt föräldraskap" från Habilitering & Hjälpmedel i Region Skåne.

 • Gruppen riktar sig till närstående som träffar barn, ungdomar eller vuxna med svårighet att förstå sociala situationer.

 • För föräldrar till barn eller ungdom som behöver av Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation (TAKK).

 • För föräldrar till barn som fått AKK-hjälpmedel GridPadGo, WidgitGo eller liknande.

Digital utbildning om intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning)

Utbildningen innehåller fakta om vad som kännetecknar intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) och vad du som förälder kan göra för att hjälpa ditt barn. Den vänder sig till föräldrar till barn och ungdomar i åldern 0-17 år. Utbildningen är framtagen av Habilitering och hjälpmedel i Region Skåne.
Senast uppdaterad: 2017-05-19 10:21