Föräldrainformation om autism

Datum och orter + formulär för anmälan

Föreläsning, du deltar 3 tillfällen, 3 timmar per tillfälle.

Planerade gruppstarter

Normalt går den här gruppen 18 gånger per år, på distans såväl som på våra mottagningar. Den som har fått en kod anmäler sig själv:

Formulär för anmälan

Du som ska delta på distans tar själv fram material som finns på denna sida. Tänk också på att habiliteringspersonalen inte är teknikstöd. Följ uppkopplingstipsen!

Kontakta habiliteringen för mer detaljer!

 


Syftet är att ge dig som förälder eller närstående grundläggande information om autism, öka förståelsen för barnets möjligheter och svårigheter samt ge exempel på hur omgivningen kan stödja barnets utveckling.

Föräldrainformation om autism

Information ges under tre halvdagar. Kontakta ditt habiliteringsteam om du är intresserad av gruppen. Du kan söka till gruppen vid vilken habiliteringsmottagning som helst i hela Västra Götaland om ditt barn har pågående insatser inom habiliteringen.

Information på arabiska
Information på somaliska
Information in English

Filmer om autism, utöver föreläsningen

Habiliteringen förskriver inte längre tyngdtäcke, som vi talar om i en av filmerna.

12 filmer med en sammanlagd speltid på 2 timmar med grundläggande information om autismspektrumtillstånd. Se och lär i egen takt när det passar dig.

Titta på filmerna

Digital utbildning om autism hos barn

Region Skånes digitala utbildning för föräldrar om autism hos barn. Utbildningen vänder sig i första hand till föräldrar och närstående till barn med autism i åldern 0-10 år.