AT-läkare på Sahlgrenska har utsett årets AT-handledare i primärvården

Uppdaterad:
Publicerad:
AT-handledarpriset 2023 delas ut av AT-läkare Nick Lindholm till Erik Lissbrant, specialist i allmänmedicin på Nötkärnan Hovås/Askim.

AT-handledarpriset i primärvården 2023 på Sahlgrenska universitetssjukhuset har tilldelats Erik Lissbrant, specialist i allmänmedicin på Nötkärnan Hovås/Askim.

Motiveringen på diplomet lyder:

”Mycket engagerad handledare som varit mån om att AT får bra introduktion, väl stöttande i praktiska arbetet samt kliniska frågor. Ställer alltid upp på att hjälpa till om behov finns och kollar gärna av läget med en även när man inte har något att fråga om.”

Erik Lissbrant är glad och hedrad över utmärkelsen:

­­–Att vara AT-handledare är ett ansvarsfullt uppdrag där man får vara med och stötta en blivande kollega och förhoppningsvis kunna inspirera vederbörande till att tycka att arbetet som läkare är precis så spännande och stimulerande som man själv tycker!, säger Erik.

Stort grattis önskar vi på Primärvårdens utbildningsenhet!

Om AT

Allmäntjänstgöringen, AT, ger behörighet att arbeta som läkare och att börja specialiseringstjänstgöring ST. AT kompletterar läkarnas grundutbildning med praktiska erfarenheter som krävs av alla läkare oavsett yrkesinriktning. Godkänd AT-tjänstgöring leder fram till legitimation. Minst sex månader av AT ska göras inom allmänmedicinen i primärvården.