Storgöteborg gratulerar 34 nya specialister i allmänmedicin

Uppdaterad:
Publicerad:
Diplomander i Göteborg
Årets 27 diplomander i Göteborg.
Fotograf: Dimitrios Kellis

Nyligen har diplomeringsceremonier genomförts för att hylla alla nya specialister i Storgöteborg.

I Södra Bohuslän genomfördes ceremonin i samband med ST-dagen den 28 november. Då hyllades de ST-läkare som blivit färdiga specialister under andra halvan av 2023 med tal, presenter och sång. Priset som Årets handledare delades ut till Erik Ström, specialist i allmänmedicin på Nötkärnan Kållered Familjeläkare och BVC.

Den 13 december ägde motsvarande ceremoni rum i Göteborg. Årets alla färdiga specialister tog emot blommor, diplom och hyllningstal under stämningsfull musik från bandet Tumult. Under dagen kunde vi även avslöja att priset som årets handledare gick till Fredrik Blomqvist, specialist i allmänmedicin på Wästerläkarna i Göteborg. Pristagaren valdes ut bland alla de nomineringar som skickats in av ST-läkarna inför diplomeringen.

Stort grattis och tack för tiden hos oss på Primärvårdens utbildningsenhet! Vi önskar er lycka till i er viktiga framtida gärning som specialister i allmänmedicin!

Studierektorer i tomteluvor sjunger för diplomanderna i Södra Bohuslän.
Priset som Årets handledare delas ut till Erik Ström i Södra Bohuslän.
I Göteborg gick priset som Årets handledare till Fredrik Blomqvist, här gratulerad av sin adept Magnus Nilsson.
Minna Johansson, specialist i allmänmedicin, inledde ST-dagen i Göteborg med en uppskattad föreläsning om att allmänläkarens tid är en resurs som behöver hanteras varsamt.
Bandet Tumult underhöll med både festlig och stämningsfull musik i Göteborg.