Upplevelseverkstad ska locka åttondeklassare till vård- och omsorgsyrken

Uppdaterad:
Publicerad:

Den 2-4 maj anordnade Vård- och Omsorgscollege Sjuhärad i samarbete med primärvård, kommun och Södra Älvsborgs sjukhus en upplevelseverkstad på Navet i Borås. Syftet var att skapa intresse för undersköterskeyrket och för vård- och omsorgsbranschen i stort.

Under tre dagar besökte cirka 500 åttondeklassare montrar där de fick ”prova på” arbetet som undersköterska. Det fanns montrar med operationsutrustning och provtagning samt med inriktning mot äldreboende och funktionsstöd. Även Primärvården hade en monter.

Åttondeklassarna kunde också prata med ambassadörer från olika vårdyrken samt med elever från Vård- och omsorgscollege som berättade om hur det är att studera på Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet.

En utvärdering som gjordes bland besökarna visade på intresse och nyfikenhet. Vi hoppas att intresset på sikt leder till att man väljer att utbilda sig till undersköterska, sjuksköterska, läkare eller annan vårdprofession, säger Gunnel Pedersen, studierektor vid Primärvårdens utbildningsenhet.