Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Goda betyg för utbildningsklimatet på vårdcentraler för Sahlgrenskas AT-läkare

Publicerad: Uppdaterad:

Under våren har Sahlgrenska Universitetssjukhus låtit genomföra en SPUR-granskning av hela AT-utbildningen där bland annat primärvårdsplaceringen har granskats.

Syftet med en SPUR-granskning är att AT-läkarna ska erbjudas en likartad och jämn utbildning oavsett på vilket sjukhus i landet utbildningen bedrivs. AT-läkarna på Sahlgrenska är placerade på vårdcentraler i Göteborg, Mölndal, Härryda och Partille. I rapporten beskrivs utbildningsklimatet på vårdcentralerna som mycket gott. Det finns ett stort engagemang för utbildning, både av övergripande studierektor och kollegorna på vårdcentralerna och AT-läkarna är mycket nöjda med sina allmänmedicinplaceringar. Rapporten nämner även styrkor som bra stöd och handledning samt ett strukturerad och genomtänkt upplägg av tjänstgöringen enligt målbeskrivningen.

-Det är väldigt roligt att AT-läkarna blir så väl mottagna och är så nöjda med sina primärvårdsplaceringar! Trots pandemin har AT-utbildningen kunnat fortgå vilket är viktigt för att vården ska få tillgång till kloka och välutbildade legitimerade läkare. Både jag och AT-kansliet på Sahlgrenska vill rikta ett stort tack till alla engagerade handledare, vårdcentralschefer och övrig personal på vårdcentralerna som tar så väl hand om AT-läkarna! säger Hanna Kyllönen, AT-studierektor, Primärvårdens utbildningsenhet, Göteborg.

Publicerad:
Uppdaterad: