Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smittskyddsanmälan i SmiNet

I anmälningssystemet SmiNet gör behandlande läkare en elektronisk anmälan av smittsamma sjukdomar enligt smittskyddslagen.

 Hur gör man?

 

  1. Din klinik, vårdcentral eller motsvarande behöver en "klinik-ID". Kontakta ditt lokala smittskyddskontor för hjälp. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan. 
  2. Gå till  www.sminet.se. Välj "elektronisk anmälan med login"
  3. Ange typ av klinik, namn på kliniken och klinik-ID. 
  4. Välj diagnos och fyll i anmälan, vilken information som är viktig kan du läsa mer under Anmälningspliktiga sjukdomar och välj därefter diagnos. 
  5. När du fyllt i all information så klicka på "Skicka" 
  6. Du får en bekräftelse på att anmälan är mottagen och du möjlighet att skriva ut en papperskopia alternativt spara anmälan som PDF.

Här hämtar du manualen för SmiNet elektroniska anmälan

Hur gör man om man inte kan anmäla elektroniskt?

Välj mellan följande alternativ

  1. Gå in på www.sminet.se. Välj "anmälningsblankett för utskrift". Detta kräver ingen klinik-ID. Välj diagnos och fyll i anmälan på datorn. Välj "skriv ut" och posta anmälan till oss.
  2. Samma som ovan - men skriv ut en tom blankett. Fyll i uppgifterna för hand och posta till oss. Kontaktuppgifter till Smittskydd Västra Götaland finns på sidan Kontakt och beredskap. 

OBS! Anmälan ska endast skickas till ditt lokala smittskyddskontor i behandlande läkares län. Smittskydd Västra Götaland anmäler till Folkhälsomyndigheten och eventuellt miljöhälsokontor. 

Vid frågor, kontakta Smittskydd Västra Götaland 010-441 24 00. 

Senast uppdaterad: 2021-03-19 13:51