Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vaccinationer

Regional vaccinationssamordning hanterar planering av vaccinationer inom nationella och regionala vaccinationsprogram. Barnvaccinationer hanteras som tidigare huvudsakligen via Central Barnhälsovård och kommunernas elevhälsa.

På gång inför hösten

En gemensam vaccinationskampanj för covid-19 och influensa planeras från Folkhälsomyndigheten, liksom från Västra Götalandsregionen. Målet är att starten av höstens covid-19-vaccination ska sammanfalla med influensavaccinationen som startar vecka 45.

Ramavtal – upphandlade vaccinatörer

Från och med 2023 kommer upphandlade vaccinatörer att utföra vissa vaccinationer (för närvarande covid-19, influensa, kikhosta till gravida, pneumokocker, HPV-vaccin i projekt). Avsikten är att avlasta vårdcentralerna, men självklart är det fritt för de vårdcentraler som vill och kan vaccinera att erbjuda tider. Vårdcentralerna är fortsatt huvudansvariga för vaccinationer på SÄBO, till personer med hemsjukvård i ordinärt boende samt till personer 80+.

HPV

Om vaccination mot HPV.

TBE

Om vaccination mot TBE.

Aktuellt

Kontakt

Om du har frågor om vaccinationer kontakta:

vaccinationssamordning.vgr@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2023-09-25 15:42