Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinteknik

Här hittar du styrdokument och information om det regiongemensamma arbetet inom medicinteknik området.

Sidan kommer succesivt utvecklas.

Regionen har en gemensam registrering hos läkemedelsverket för samtliga verksamheter som utför specialanpassningar inom områdena:
- hjälpmedel för funktionsnedsättningar
- implantat (ej dental)
- ortopediska hjälpmedel och proteser
- tandtekniska arbeten inklusive implantat.

Peter Amundin, Enhetschef Läkemedel och Hjälpmedel är för Västra Götalandsregionen utsedd till tillförordnad regualtoriskt ansvarig person (PRRC). (Diarienummer: HS 2020-00748).

EU-förordningen för medicintekniska produkter (MDR) började tillämpas den 26 maj 2021. I svensk lagstiftning med nationella kompletteringar till MDR blir reprocessing och återanvändning av medicintekniska engångsprodukter tillåtet i Sverige från den 26 april 2022. 

Västra Götalandsregionen har i dagsläget inte de förutsättningar som krävs för att kunna reprocessa och återanvända medicintekniska engångsprodukter, varken i egen regi eller via avtal med extern reprocessare. 

Nyhetsbrev om reprocessing och återanvändning av medicintekniska engångsprodukter, 2022-04-25

Mia Isacson, regionutvecklare
mia.isacson@vgregion.se, 070-0825819

Peter Amundin, Enhetschef Läkemedel och hjälpmedel
peter.amundin@vgregion.se , 070-6030538

Senast uppdaterad: 2022-04-26 13:34