Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Smittskydd Västra Götaland

Smittskydd Västra Götaland arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar till och mellan människor, genom epidemiologisk övervakning, smittspårning, information och utbildning.

SmiNet har öppnat för digitala anmälningar - ny rutin för inloggning 

För de enheter som inte fått tillgång till sina nya inloggningsuppgifter ber vi att verksamhetschef kontaktar oss på telefon 010-441 24 00. Välj ditt lokala smittskyddskontor och sedan knappval 5. Lämna meddelande med ditt namn och telefonnummer samt namn på den verksamhet du önskar login för, så återkommer vi så snart vi kan med inloggningsuppgifterna.

Den som är verksamhetsansvarig ansvarar för att det för verksamheten gemensamma lösenordet förvaras säkert och att det också förmedlas på ett säkert sätt till den personal inom enheten som utför smittskyddsanmälan.

För ökad säkerhet krävs nu även inloggning med identifiering via SITHS-kort, Bank-ID eller Freja-eID.

Anmälan i SmiNet sker via webbportalen https://w2.sminet.se/webReport/showdisease. Om det inte fungerar att klicka på länken, så kan man prova att klistra in texten i adressfältet i webbläsaren. Om det inte fungerar att läsa in sidan på första försöket så kan det löna sig att prova i olika webbläsare.

SmiNets webbportal är öppen för anmälningar vardagar 8.00 – 16.30.

Liksom tidigare går anmälan inte automatiskt in i journalsystemet vilket betyder att varje verksamhet måste skapa en rutin för överföring till journal (en smittskyddsanmälan är en journalhandling).

Det går också att smittskyddsanmäla via en utskrivningsbar PDF-blankett (länk till Folkhälsomyndighetens information om tillfällig lösning för att anmäla i Sminet) och sedan skicka denna med post till smittskyddet.

Den verksamhet som fått lösenord för inloggning bör undvika att skicka blanketter per post eftersom digital överföring når smittskyddet snabbare och att risken för överföringsfel undviks.

---------------------------------------------------------------------------------

Halvårsstatistik finns nu publicerad

Smittskyddets statistik över anmälningspliktiga sjukdomar som är inrapporterade första halvåret 2021 finns nu publicerad. 
Statistiken går att läsa via denna sida  

 

Regionövergripande webbsida om covid-19 för vårdgivare

Här på Smittskyddets webbsida finns enbart smittskyddsrelaterat material.

För samlad information samt regionala riktlinjer och rutiner har Västra Götalandsregionen en regionövergripande webbplats om covid-19 för vårdgivare inom regional och kommunal hälso- och sjukvård

Information för vårdgivare om covid-19-vaccination 

Information till allmänhet om vaccination mot covid-19 finns på 1177 Vårdguiden och Västra Götalandsregionens samlingssida om vaccinationsarbetet. 

 

SmiNet

På sidan finns information om nuvarande SmiNet och en ny version som ersätter den gamla i höst.
covid-19

Smittspårning

Här finns information om hur smittspårning av covid-19 ska utföras.

Hyfs

På dessa sidor finns information om Hyfs - hygiensjuksköterska i förskolan.
Senast uppdaterad: 2021-07-14 15:36