Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Försäkringsmedicin

Här hittar du som arbetar med sjukskrivning, rehabilitering eller andra försäkringsmedicinska frågor inom primärvård och länssjukvård det som behövs för att skapa en god sjukskrivningsprocess för patienter i Västra Götaland.

Patientinfo finns på 1177.se

Aktuellt och nyheter – inom Försäkringsmedicin

Hälso- och sjukvården ska informera Försäkringskassan om en patient kan antas behöva rehabilitering enligt 30 kapitlet i socialförsäkringsbalken. Försäkringskassan har tagit fram en särskild blankett att använda för att informera om detta.

Försäkringskassan har fattat beslut om att skjuta på det sista datumet för att använda det gamla läkarintyget för sjukskrivning (FK7263) till fredag den 18 september 2020.

Försäkringsmedicinsk definition

Det försäkringsmedicinska kunskapsområdet innefattar medicinsk undersökning och utredning, bedömning av funktionstillstånd och aktivitetsnivå samt förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser kopplat till försäkringsmässiga ställningstaganden och hur dessa påverkar individen.

Utgångspunkten är tvärvetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet samt det ömsesidiga förhållandet mellan sjuklighet, medicin och försäkringssystem.      

 / Nationellt Försäkringsmedicinskt Forum (NFF)

Patientinfo finns på 1177.se

Tips och idéer

Hör gärna av dig om du har idéer hur sidorna om försäkringsmedicin kan förbättras.
forsakringsmedicin@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-02-11 14:38