Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Försäkringsmedicin – covid-19 samt aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter – inom Försäkringsmedicin

Västra Götalandsregionen har getts tillfälle att yttra sig över den statliga offentliga utredningen "Tillsammans för en välfungerande sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess (SOU 2020:24)". Yttrandet har beslutats av Regionstyrelsen och lämnats över till regeringens socialdepartement. Här kan du ta del av utredningen, VGRs yttrande och övriga handlingar i ärendet.

Den 23 september finns möjlighet för rehabiliteringskoordinatorer och utvecklingsledare inom försäkringsmedicin att delta i SKRs webbinarium där fyra olika forskare presenterar sitt arbete kring funktionen. Anmäl dig senast den 16 september. Mer information och anmälan finns i den bifogade inbjudan här.

Många patienter, vårdverksamheter och vårdflöden påverkas av att statsbidraget inte kommer att betalas ut från och med utgången av 2020.

Information om ersättning och intyg till riskgrupperna för covid-19, tillfälliga undantag vid uppskjuten vård och rehabilitering vid Försäkringskassans prövning mot normalt förekommande arbete och tillfällig reglering inom tillfällig föräldrapenning.

För den som arbetar som rehabiliteringskoordinator ges till hösten utbildning vid Göteborgs universitet. Anmälningslänk till kursen finns här!

Patientinfo finns på 1177.se

Försäkringsmedicinsk definition

Det försäkringsmedicinska kunskapsområdet innefattar medicinsk undersökning och utredning, bedömning av funktionstillstånd och aktivitetsnivå samt förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser kopplat till försäkringsmässiga ställningstaganden och hur dessa påverkar individen.

Utgångspunkten är tvärvetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet samt det ömsesidiga förhållandet mellan sjuklighet, medicin och försäkringssystem.      

 / Nationellt Försäkringsmedicinskt Forum (NFF)

Tips och idéer

Hör gärna av dig om du har idéer hur sidorna om försäkringsmedicin kan förbättras.
forsakringsmedicin@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-06-02 10:17