Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Försäkringsmedicin – covid-19 samt aktuellt och nyheter

Aktuellt och nyheter – inom Försäkringsmedicin

För hälso- och sjukvården innebär det nya beslutet främst att intygande kring personers diagnos och tillhörighet till riskgrupp kommer att behövas.

För den som arbetar som rehabiliteringskoordinator ges till hösten utbildning vid Göteborgs universitet. Alldeles snart kommer en anmälningslänk att publiceras. Anmälan ska göras senast den 17 augusti.

Regionstyrelsen fattade den 23 juni 2020 beslut om att fördela 49 miljoner kronor för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess. Tillsammans med regionbidraget 2021 till hälso- och sjukvårdsstyrelsen om 60 miljoner kronor för den numer lagreglerade funktionen rehabiliteringskoordinator finns nu goda förutsättningar att arbeta vidare med utveckling inom en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess under 2021.

Enheterna behöver göra vissa förberedelser för att arbetet ska flyta på efter uppgraderingen.

Nytt försäkringsmedicinskt beslutsstöd lanserades den 9 juni.

Patientinfo finns på 1177.se

Försäkringsmedicinsk definition

Det försäkringsmedicinska kunskapsområdet innefattar medicinsk undersökning och utredning, bedömning av funktionstillstånd och aktivitetsnivå samt förebyggande, behandlande och rehabiliterande insatser kopplat till försäkringsmässiga ställningstaganden och hur dessa påverkar individen.

Utgångspunkten är tvärvetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet samt det ömsesidiga förhållandet mellan sjuklighet, medicin och försäkringssystem.      

 / Nationellt Försäkringsmedicinskt Forum (NFF)

Tips och idéer

Hör gärna av dig om du har idéer hur sidorna om försäkringsmedicin kan förbättras.
forsakringsmedicin@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-06-02 10:17