Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Strama Västra Götaland

Strama Västra Götaland är en del i det nationella Stramanätverket. Vi verkar för möjligheten till effektiv antibiotikaanvändning vid bakteriella infektioner hos människor och djur. På denna sida finns nyheter, utbildningar, informationsmaterial, statistik, kunskapsunderlag samt kontaktuppgifter till Strama Västra Götaland.

279 uthämtade antibiotikarecept 

per 1000 invånare i Västra Götaland under de senaste 12 månaderna till och med april 2019. 

Nyheter Strama

Nu kan du ta del av föreläsarnas presentationer från årets Stramadag för primärvård. Den ägde rum den 15 maj på Radisson Blu Hotell och lockade ca 110 deltagare, främst Stramas kontaktläkare i primärvården.

Nu har Folkhälsomyndigheten publicerat uppdaterade ”Behandlingsrekommendationer för vanliga infektioner i öppen vård, 2019” det så kallade Regnbågshäftet. Läs mer om innehållet och hur du beställer det här.

Strama Västra Götaland publicerar nu en ny antibiotikarapport som visar användningen av fluorokinoloner på sjukhus i VGR.

Här kan du läsa mer om antibiotikaresistens i Västra Götalandsregionens Patientsäkerhetsplan och Riktlinjer för patientsäkerhet. 

Patientsäkerhetsplan 2019  

Riktlinjer för patientsäkerhet 2019

Patientsäkerhetsplan 2018

Riktlinjer för patientsäkerhet 2018

Senast uppdaterad: 2019-04-26 11:52