Nyblivna specialister i allmänmedicin firas

Uppdaterad:
Publicerad:

Under onsdagen den 1 december diplomerades ett tjugotal ST-läkare i allmänmedicin som genomfört sin ST-utbildning vid vårdcentraler i Göteborg och blivit klara specialister under 2021.

Diplomeringen ägde rum i samband med årets sista ST-dag och inleddes med en tankeväckande föreläsning av Halfdán Pétursson, specialist i allmänmedicin, som talade om överdiagnostik och medicinsk överaktivitet med frågeställningen – är MERA alltid bättre? Därefter hölls en stämningsfull diplomeringsceremoni där de nyblivna specialisterna lyckönskades av utbildningschef Camilla Sandin Bergh samt av Ronny Gunnarsson, professor i allmänmedicin vid Göteborgs Universitet. Under dagen delades även årets handledarpris ut till Maria Johansson, specialist i allmänmedicin vid Närhälsan Frölunda vårdcentral. ST-läkare Cecilia Krabbe läste upp den fina nomineringen som alla ST-läkare på vårdcentralen stod bakom.

- Vi önskar alla våra nyblivna specialister ett varmt lycka till och är övertygade om att de kommer att bidra till primärvården på ett mycket fint sätt, säger Malin Lagerberg, ST-studierektor i Göteborg.