Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsterapi och fysioterapi, Lidköping

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag
7:30 - 16:00

Besöksadress

Mellbygatan 11
531 51 Lidköping

På arbetsterapi och fysioterapienheten arbetar vi med rehabilitering för dig som är patient vid Skaraborgs Sjukhus öppenvårdsmottagningar eller vårdas på någon av sjukhusets vårdavdelningar.

Vi bedömer och behandlar barn och vuxna som har någon form av skada eller sjukdom och försöker tillgodose dina behov av specialiserade insatser. Målet är att du som patient ska förbättra och upprätthålla din funktions- och aktivitetsförmåga.

Söka vård hos oss

För ett besök hos oss behöver du en remiss från en läkare på sjukhus, vårdcentral eller från någon annan vårdgivare. Du kan också skriva en egen vårdbegäran – en så kallad egenremiss. Rådgör i dessa fall med oss via telefon.

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till ditt besök på sjukhuset checkar du in och betalar via mobiltelefonen på vgregion.se/checkin. Det går även att anmäla sig och betala i en incheckningsdisk eller via den bemannade receptionen i entréhallen. Därefter är du välkommen att sitta ner i mottagningens väntrum, så kommer personalen och tar emot dig.

Om du uteblir eller ombokar/avbokar ditt besök mindre än 24 timmar innan avtalad tid, får du betala en patientavgift. Det gäller även om du har frikort.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med din kallelse.
  • Ta med giltig fotolegitimation.
  • Ta med eventuell medicinlista som du har fått av din läkare. Den kan också hämtas från 1177 Vårdguidens e-tjänster.
  • Ta med eventuellt högkostnadskort eller frikort.
  • Kom ihåg att läsa igenom informationen i kallelsen innan ditt besök.
  • Lämna värdesaker, smycken och större summor pengar hemma.
  • Tänk på att inte använda parfym eller ta med blommor till mottagningen, vissa av våra patienter är känsliga för starka dofter.
  • Hela sjukhusområdet är rökfritt.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjukgymnaster, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Eftersom både arbetsterapi- och fysioterapistudenter gör praktik hos oss kan det hända att du får träffa studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, såväl personal som studenter, har tystnadsplikt.

Ansvariga för mottagningen

Eva-Lotta Gustafsson, enhetschef

Mer om e-tjänster


Senast uppdaterad: 2022-05-06 09:52