Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Sjukhuskyrka/sjukhusimam

Sjukhuskyrkan och sjukhusimamen erbjuder dig som är patient, närstående eller personal på sjukhuset professionell samtalshjälp i form av till exempel krisstöd, avlastande samtal och själavård.

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan finns på Skaraborgs Sjukhus Falköping, Lidköping och Skövde.

Sjukhuskyrkans medarbetare är vana vid att fungera som stöd i kriser och att tala om livsfrågor och tro. De har dessutom tystnadsplikt och för inga journaler.

Sjukhuskyrkan

Sjukhusimam

Sjukhusimamen erbjuder dig som är patient eller närstående stöd och själavård, samt gudstjänster.

På Skaraborgs Sjukhus Skövde finns en böneplats i det meditationsrum som är beläget i anslutning till sjukhuskyrkans lokaler på entréplanet. 

Sjukhusimamen


Senast uppdaterad: 2018-02-19 15:05