Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SkaS startar patient- och närståenderåd

tre kvinnor och en man pratar med varandra utomhus

Vill du vara med och utveckla vården på Skaraborgs sjukhus? Vi söker nu personer till ett patient- och närståenderåd på Skaraborgs sjukhus. Syftet är att bilda en rådgivande grupp som tar till vara patient- och närståendeperspektivet i vården, och på så sätt hjälper Skaraborgs sjukhus att utvecklas.

Anmälningstiden har gått ut.

Vem söker vi?

  • Har du erfarenhet av att vara patient eller närstående, gärna vid Skaraborgs Sjukhus, och kan tänka dig att bidra med din tid och dina upplevelser för att hjälpa oss att utveckla vården?
  • Du ska ha ett allmänt patient- eller närståendeperspektiv med distans till din unika vårderfarenhet.
  • Vi eftersträvar att rådet ska ha en bred representation och spegla samhällets sammansättning i stort. Vi ser därför gärna att fler män och personer med utländsk bakgrund söker.

Vad ska rådet göra?

Rådet ska verka för alla patienters och närståendes bästa på en sjukhusövergripande nivå som rådgivande till sjukhusledningen.

Vill du veta mer om tankarna bakom Patient- och närståenderådets tillkomst kan du läsa vidare här. Bakgrund patient- och närståenderåd

Läs även en tidigare publicerad artikel om patient- och närståenderådet.

När-var-hur?

Rådet träffas två gånger per halvår med start hösten 2022. Vid mötena deltar representanter från sjukhusledningen. Beräkna ca två timmar per möte, och de hålls på sen eftermiddag/kväll.

Sjukhusdirektören avgör vilka ärenden som ska upp på rådets agenda. Det finns också möjlighet för rådet att vid behov lyfta egna ärenden till sjukhusledningen. Inläsningsmaterial skickas till deltagarna inför mötet.

Ersättning

Ersättning till deltagarna i rådet utgår ifrån regionens riktlinjer vid arbete med patient- och närståendeinvolvering i förbättringsarbeten. Ersättningen avser mötestid samt tid för inläsning inför mötena.

Anmäl dig!

Anmäl ditt intresse redan idag! Du som söker kan komma att kallas till en intervju som planeras att genomföras sensommar/hösten 2022. Sista dagen för intresseanmälan är den 22 augusti. Du anmäler intresse via ett formulär på 1177 nedan, dit du loggar in med bank-ID. Observera att du inte kan vara anonym.

 


Senast uppdaterad: 2022-10-28 08:39